A Hero

FÖRKÖP: A HERO

Har du inte hunnit se Asghar Farhadis A Hero som hade premiär i våras? Nu har du chansen att (åter)se filmen som hyllats stort av både kritiker och publik!

I A Hero möter vi Rahim som sitter i fängelse i Iran på grund av en obetald skuld. Under en kort permission försöker han övertyga sin fordringsägare att efterskänka en del av skulden, men det går inte som planerat…

Mästerregissören har tidigare gjort filmer som Nader och Simin – En separation och The Salesman, båda Oscarsvinnare. Bland hans övriga starka filmer om skuld, moral och heder finns också Alla vet och Det förflutna. För kvällens film vann Farhadi Grand prix i Cannes och den stoltserade som Irans Oscarsbidrag.

I rollerna ser vi bland andra Mohsen Tanabandeh, Amir Jadidi, Fereshteh Sadre Orafaiy och Sarina Farhadi.

Filmen får full pott av Jeanette GenteleSvD med rubriken Gastkramande drama i mästerklass och hon inleder recensionen: Oscarsvinnaren Asghar Farhadi kombinerar intrig, skådespeleri och berättarteknik på ett unikt sätt. A Hero är oemotståndligt och oavbrutet engagerande. Mårten Blomkvist i DN skriver om Farhadi: Hans filmer slutar aldrig att växa och breda ut sig. De framstår som organiska, samtidigt tuktade med mild hand. I SVT Kultur avslutar Fredrik Sahlin recensionen med sin definition av Farhadis förmåga som filmskapare: Han kan trolla med vardagen, ge den pregnans som få andra.

Asghar Farhadi, Iran 2021, 2.07 h, barntillåten i vuxens sällskap (annars 7 år)

Visas söndag 7 augusti kl 20.00.

Här kan du förköpa din biljett: FÖRKÖP: A HERO

Obs. Använd länken FÖRKÖP ovan! Länken här nedanför (”Köp biljett”) fungerar inte och vi har tyvärr inte möjlighet att få bort den från hemsidan.