Coppelia

FÖRKÖP: COPPELIA

Premiär!

När Doktor Coppelius anländer till byn blir folk som förbytta. Doktorn utlovar perfekt skönhet. Men till ett mycket högt pris. Givetvis har den mustaschsnurrande charmören en hemlig agenda. Att frånta alla deras mänsklighet och ge den till sin främsta skapelse: robotkvinnan Coppelia. Snart står bara den unga flickan Svanhilda mellan honom och total framgång. Följd med på ett fantastiskt äventyr med Svanhilda, Franz och deras vänner för att rädda deras lyckliga lilla stad.

Coppelia är en underbart färgstark film. Berättelsen framförs helt utan dialog så alla kan följa med. Här får vi animation och dans i skön förening, en modern version av baletten från 1870 som i sin tur baserades på E.T.A. Hoffmans klassiska brevroman Sandmannen. Ted Brandsen från Nederländernas nationalbalett står för koreografin och musiken är skriven av Maurizio Malagnini. I huvudrollen ser vi Michaela DePrince som Svanhilda. DePrince hade en svår uppväxt under inbördeskriget i Sierra Leone. Sedan dess har hon dock fått en lysande karriär i balettvärlden. DePrince var tidigare den yngsta någonsin att ingå i Dance Theatre of Harlem och har även dansat med Nederländska nationalbaletten. Sedan 2016 är hon Goodwillambassadör för organisationen War Child. Hennes käresta Franz spelas av brasilianske dansaren Daniel Camargo som också har ett förflutet hos Nederländska nationalbaletten. Numer är Camargo verksam som en del av truppen vid Hong Kongbaletten.

Steven de Beul, Ben Tesseur, Jeff Tudor, Nederländerna/Belgien/Tyskland 2021, familjefilm, 1.22 h, barntillåten

Coppelia har premiär 12 augusti.

Visas söndag 12 augusti kl 20.00.

Här kan du förköpa din biljett: FÖRKÖP COPPELIA

Obs. Använd länken FÖRKÖP ovan! Länken här nedanför (”Köp biljett”) fungerar inte och vi har tyvärr inte möjlighet att få bort den från hemsidan.