Den fallande stjärnan

Kvällens film förhandsvisades under Bergmanveckan tidigare i sommar. Nu har Fiona Gordon och Dominique Abels nya komedi äntligen premiär på svenska biografer och såklart kan du se den hos oss igen! Den fallande stjärnan visas måndag 29/7. Här kan du förköpa din biljett: DEN FALLANDE STJÄRNAN

I sin ungdom var Boris aktivist av den revolutionära sorten. Därför har han varit efterlyst och levt inkognito de senaste 35 åren. Under alias arbetar han på baren Den fallande stjärnan. Det förflutna hinner till slut ikapp honom då en mystisk främling dyker upp och törstar efter hämnd.

Boris sluga partner Kayoko och deras trogna vän Tim planerar Boris flykt med hjälp av en deprimerad enstöring som heter Dom, som är på pricken lik Boris. Vad den intrigerande trion inte räknat med är att Doms ex-fru privatdetektiven Fiona är dem på spåren. Ska Boris lyckas undkomma?

Fiona Gordon och Dominique Abel, Belgien/Frankrike 2023, 1.38 h, från 7 år

Här kan du förköpa din biljett: DEN FALLANDE STJÄRNAN

Duon Fiona Gordon och Dominique Abel arbetar i den tradition av lekfull koreografi som känns igen från klassiker av Charlie Chaplin och Jacques Tati. Deras unika form av slapstick kommer till sitt fulla uttryck i Den fallande stjärnan, ett mörkt humoristisk mysterium fyllt av dubbelspel, dubbelgångare och andra thrillerelement.

Den fallande stjärnan har svensk biopremiär fredag 26 juli 2024.

Visas måndag 29 juli kl 20.00.

Här kan du förköpa din biljett: DEN FALLANDE STJÄRNAN

Vi håller öppet med filmvisningar hela sommaren! Programmet uppdateras löpande och du hittar det här: SOMMAREN 2024