Drive my Car

FÖRKÖP: DRIVE MY CAR

I april hade två filmer av mästerregissören Ryûsuke Hamaguchi premiär. Drive my Car och Tillfälligheter och fantasier. Nu har du chansen att (åter)se dessa stort hyllade verk på ladugårdsbiografen på Fårö!

För Drive my Car har Hamaguchi vunnit både en Oscar och Golden Globe och han har kammat hem mängder av andra festivalpriser bland annat i Cannes och Toronto och runt om i världen. I filmen möter vi teaterregisssören och skådespelaren Yasuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima) som har ett passionerat förhållande med sin fru sedan 20 år, manusförfattaren Oto (Reika Krishima). De bollar idéer när de älskar och under bilresor. För paret är deras fordon en scen och inte bara ett transportmedel. Men även till synes harmoniska förhållanden kan ha oanade komplikationer…

FÖRKÖP: DRIVE MY CAR

Dessa och andra oväntade, oönskade vändningar i tillvaron är språngbräda för Hamaguchis senaste kontemplativa och lågmält känslosamma roadmovie. Utifrån en novell av Haruki Murakami har Hamaguchi skrivit ett prisbelönt manus tillsammans med Takamasa Oe. Murakamis ordknappa, precisa berättelse på under 40 sidor har inspirerat till en rik filmisk resa som tar sin tid och levererar starka känslor genom små åtbörder.

Drive my Car visas onsdag 10/8 kl 20.
Tillfälligheter och fantasier visas torsdag 11/8 kl 20.

Ryûsuke Hamaguchi, Japan 2021, 2.59 h, barntillåten

Visas onsdag 10 augusti kl 20.00.

Här kan du förköpa din biljett: FÖRKÖP DRIVE MY CAR

Obs. Använd länken FÖRKÖP ovan! Länken här nedanför (”Köp biljett”) fungerar inte och vi har tyvärr inte möjlighet att få bort den från hemsidan.