Fårönatta: Hasse & Tage – En kärlekshistoria

Som vanligt är vi en del av Fårönatta även detta år. Ifjol visade vi Unga Astrid och det var roligt att så många hittade till oss mitt bland allt annat skoj på ön den helgen. Vi ser verkligen fram mot årets Fårönatta då vi tillsammans med er får ta del av Jane Magnussons dokumentär om Hasse Alfredsson och Tage Danielsson.

Senast var Magnusson aktuell med dokumentären Bergman – Ett år, ett liv som gick upp på biograferna förra året. I början av september har nu Hasse & Tage – En kärlekshistoria premiär och är en av höstens stora filmer. För vem vill inte se berättelsen om två personer som på många sätt bidragit till det Sverige vi vuxit upp i och lever i; hur många av oss kommer inte ihåg de skratt vi tillsammans lockats till när vi sett deras filmer och revyer och hur väl har de inte bidragit till tankar vi tänkt kring samhället och dess uppbyggnad och till funderingar på livet för oss själva och andra runtomkring. Helt enkelt: vad vore Sverige utan Hasse & Tage?

Hasse & Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

Filmen kommer att visas hos oss under Fårönatta lördag 21/9 kl 16.00 och du kan redan nu förköpa din biljett för att vara säker på din plats.

Jane Magnusson, Sverige 2019, 105 min, barntillåten

Välkomna till Sudersandsbion på Fårönatta 21/9!