EXTRAVISNING: Lejonkungen (engelskt tal med svensk undertext)

Äntligen! Som vi har väntat på denna kanske årets största familjefilm som vi tror kommer att älskas av både stora som små: Disneys klassiska succé i ny tappning.

Följ med till Afrikas savanner där den framtida kungen föds. Simba dyrkar sin far, Kung Mufasa, och är stolt över sitt kungliga arv. Men alla i kungariket uppskattar inte att en ny lejonunge har fötts. Scar, Mufasas bror – och den tidigare arvingen till tronen – har egna planer. Slaget om Lejonklippan genomsyras av förräderi, tragedi och drama vilket slutligen leder till Simbas flykt. Med hjälp av ett udda par nyfunna vänner måste Simba nu lista ut hur han ska lyckas ta tillbaka det som rättmätigt är hans.

Donald Glover gör rösten till Simba och som Nala hör vi Beyoncé Knowles-Carter. Seth Rogen och Billy Eichner har lånat sina röster till Pumba & Timon, som Scar hör vi Chiwetel Ejiofor och James Earl Jones gör rösten till Mufasa.

Jon Favreau, USA, 118 min

Åldersgränsen är 11 år om man går själv; kommer man tillsammans med en vuxen person över 18 år är åldersgränsen 7 år.

Dessa visningar är på engelska med svensk undertext. Först tänkte vi att det skulle räcka med en föreställning av denna engelskspråkiga version, men när premiärvisningen på onsdagen blev utsåld långt före start bestämde vi oss för att lägga in en extravisning tisdag 23/7 kl 20. Välkomna!

Några gånger visar vi också filmen med svenskt tal – för att se visningsdatum för svenskdubbad version klickar du HÄR.