Lejonkungen (svenskt tal)

Äntligen! Som vi har väntat på denna kanske årets största familjefilm som vi tror kommer att älskas av både stora som små: Disneys klassiska succé i ny tappning.

Följ med till Afrikas savanner där den framtida kungen föds. Simba dyrkar sin far, Kung Mufasa, och är stolt över sitt kungliga arv. Men alla i kungariket uppskattar inte att en ny lejonunge har fötts. Scar, Mufasas bror – och den tidigare arvingen till tronen – har egna planer. Slaget om Lejonklippan genomsyras av förräderi, tragedi och drama vilket slutligen leder till Simbas flykt. Med hjälp av ett udda par nyfunna vänner måste Simba nu lista ut hur han ska lyckas ta tillbaka det som rättmätigt är hans.

Bland de svenska rösterna hör vi John Lundvik som Simba och Molly Hammar som Nala. Som Timon och Pumbaa hör vi Björn Gustafsson och Linus Eklund Adolphson, och Svante Thuresson är tillbaka som Rafiki. Laila Adele sjunger den nya versionen av En värld full av liv.

Jon Favreau, USA, 118 min, svenskdubbad

Åldersgränsen är 11 år om man går själv; kommer man tillsammans med en vuxen person över 18 år är åldersgränsen 7 år.

Trailern nedan är på engelska med svensk undertext. Dessa visningsdatum nedan visar vi dock den svenskdubbade versionen.

Vid premiären visade vi även filmen en gång med engelskt tal och svensk undertext, men när den blev utsåld långt före start bestämde vi att lägga in en extravisning av den engelskspråkiga versionen – och vill du se den på engelska med svensk undertext klickar du HÄR.