Röd himmel

Den mångfaldigt prisbelönte regissören Christian Petzold inbjuder oss att tillbringa några semesterdagar i en stuga i nordligaste Tyskland. Röd himmel är ett elegant och fängslande kammarspel som belönades med Silverbjörnen på filmfestivalen i Berlin förra året och visas hos oss måndag 15/7. Här kan du förköpa din biljett: RÖD HIMMEL

De två vännerna Felix och Leon är på väg för att tillbringa några varma sommardagar i en stuga vid Östersjön, nära staden Ahrensoop. När de efter en strapatsrik färd kommer fram inser de snart att de inte är ensamma i huset. Den mystiska Nadja har också fått hyra rum över sommaren. Hon bjuder i sin tur in älskaren Devid. Allt är upplagt för komplikationer i husets olika kärleks- och vänskapskonstellationer. Snart utbryter en brand i de torrlagda skogarna som omger stugan. I takt med att elden kommer närmare blir stämningen mellan de fyra semesterfirarna också allt hetare.

Här levereras ett verk med välskriven dialog som svämmar över av insiktsfulla observationer kring den mänskliga naturen och den stiliga komedin bärs upp av fina och allt annat än inställsamma skådespelarprestationer. Christian Petzold står bakom filmer som Barbara och Transit. Med Undine påbörjades en planerad kvartett av filmer baserade på de fyra olika elementen: vatten, eld, jord och luft. Röd himmel är del två (eld).

Christian Petzold, Tyskland 2023, 1.42 h, från 7 år

Röd himmel har svensk biopremiär fredag 12 juli 2024.

Visas måndag 15 juli kl 20.00.

Här kan du förköpa din biljett: RÖD HIMMEL

Vi håller öppet med filmvisningar hela sommaren! Programmet uppdateras löpande och du hittar det här: SOMMAREN 2024