Filmvisning på Fårönatta kl 20.00

beatles_eight_days_a_weekLördag 17 september drar vi igång projektorn igen och välkomnar er till visningen av The Beatles: Eight Days a Week, en ny dokumentär som skildrar bandets exceptionella turnéår 1962-1966. För regin står Oscarbelönde Ron Howard (Apollo 13, A Beautiful Mind, Frost/Nixon).

Med aldrig tidigare visat material med musik, intervjuer och berättelser berättar filmen hur John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr blev det extraordinära fenomenet ”The Beatles”. Längs vägen visas gruppens inre mekanism – hur de fattade beslut, skapade sin musik och byggde en gemensam karriär tillsammans, lika väl som effekten de åren hade på deras personliga och musikaliska utveckling.

Från juni 1962 tills bandet slutade turnera i augusti 1966 hade The Beatles uppträtt 815 gånger i 15 olika länder och i 90 städer runt om i världen. Det kulturella fenomen som deras turnerande skapade, känt under namnet ”Beatlemania” var något världen aldrig hade sett tidigare och, utan tvekan, aldrig fått se igen.

Filmen börjar kl 20.00 och biljettkassan öppnar kl 19.30.
Boka biljetter här.