Om Sudersandsbion

Välkomna till ladugårdsbiografen på Fårö – din filmkälla varje sommar!

BIOGRAFENS HISTORIA

För 70 år sedan byggde Artur Norman om sin lada till biograf och Sudersandsbiografen hade sin allra första visning 1953. De snickrade originalstolarna från öppningen finns kvar än idag och många originaldetaljer har bibehållits för att bevara den unika miljön. Biografen är en av få kvarvarande ladugårdsbiografer och här kan du uppleva alldeles nya filmer med modern teknik i en klassisk biografmiljö.

Efter att ha varit nedlagd under några år öppnades biografen igen 2011 av Sofia Mattsson och Ulf Slotte och har sedan dess haft ett stort bioprogram varje sommar med filmvisningar nästan alla dagar i veckan. 2013 digitaliserades biografen och året därpå övertogs verksamheten av en förening som än idag håller biografen öppen varje sommar.

SUDERSANDSBION IDAG

Verksamheten hålls vid liv av biografentusiaster i Stockholm och Göteborg som på sin fritid arbetar för ett rikare kulturliv på Fårö under sommaren. Vi som idag driver Sudersandsbion är Samir Eriksson, Malin Khoso, Adam Lövin, Mattias Mattsson och Carina Pettersson och på sommaren har vi fler medarbetare på plats för att skapa unika filmupplevelser på ön. Under höst, vinter och vår planerar vi för kommande säsong och har tid för eftertankar, renoveringar och installationer för att sedan under sommaren kunna presentera ett högaktuellt bioprogram med stor bredd för att mätta en stor målgrupp. Oftast visar vi filmer på premiären eller nära inpå och programmet kompletteras med en del filmer från tidig sommar. I år har vi även ett skräckfilmstema då vi en gång i veckan låter er mysrysa i salongen tillsammans över midnatt. Säsongen startar i samband med Bergmanveckan som huserar hos oss efter midsommar och därefter drar vår egna verksamhet igång fram till början av augusti. På hösten kommer vi tillbaka en vända under Fårönatta innan vi packar ihop för vintervilan. Och sedan är det dags att börja planera nästa säsong och vi är så glada över er alla underbara besökare som hittar till oss om och om igen och på nytt.

Så välkomna till sköna filmstunder i ladan på Fårö!

VAR LIGGER BION OCH VAR KÖPS BILJETTEN?

Har du aldrig varit här tidigare? Här hittar du oss på kartan: HITTA HIT

Man kan förköpa sin biljett här på vår hemsida – om du klickar på den film du vill se så klickar du dej vidare till biljettköp därifrån. Biljettkassan öppnar sedan 30 minuter före filmstart och då finns också kaffe, läsk, juice, godis och popcorn till försäljning. En del av vårt sortiment är ekologiskt och sommaren 2021 utökade vi utbudet med lokala produkter som Gute Glass och Gotlandschips.

KONTAKT

Sudersandsbiografen, Fårö Sudersand 5609, 624 67 FÅRÖ
E-post: info@sudersandsbion.se

STÖD UNDER PANDEMIN OCH TILL VERKSAMHETEN

Verksamheten bedrivs med stöd från Region Gotland och Svenska Filminstitutet. Under våren 2022 pågår ett utvecklingsprojekt med fokus på tillgänglighet och välkomnande där vi med stöd av Leader Gute genomför insatser såsom att installera hörslinga, skaffa ramp till biograflokalen, fler sittplatser i utemiljön och upprustning av affischplatser.

TIDIGARE VERKSAMHET

Se vad vi har visat för filmer tidigare år 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018