Sudersandsbion i Östnytt

Idag (20/11) uppmärksammar SVT:s lokalnyheter Östnytt Sudersandsbiografen. Det handlar om en ansökan om att omklassificera biografen från biograf till fritidshus inför en framtida försäljning som fastighetens ägare har gjort. Ansökan ligger för närvarande hos länsstyrelsen efter att ha avslagits hos Region Gotlands byggnadsnämnd.

Flera krafter på Fårö, bland annat Fårö Utvecklingsbolag, Fårö Framtid och Bergman Center verkar nu för att få biografen k-märkt för att garantera att den finns kvar i framtiden.

Som vi skrivit om tidigare är biografens framtid osäker då fastighetsägaren aviserat försäljning. För närvarande är det dock klart att biografen lever kvar 2013 under regi av Sofia Mattsson och Ulf Slotte som drivit verksamheten sedan 2009.

Alla som på ett eller annat sätt vill vara med och bevara biografen är välkomna att höra av sig till info@sudersandsbion.se

Se östnytts nyhetssändning 20/11 18:10 här (tillgängligt till den 27/11) och läs artikeln.

Uppdaterat: Även Sveriges Radio uppmärksammar ansökningen.