Du är julgröten

Ja, ni är många som vet vad vi syftar på. Det är hälsningsfrasen som ibland dyker upp i vår kortmaskin när ni väntar på att betala i vår biljettkassa tillika kiosk. Du är julgröten har skänkt oss många gemensamma leenden och även en del förbryllade ansiktsuttryck. Men nu när vi är inne på säsongens sista visningsdag med The Angry Birds Movie 2 och Persona börjar vi själva inse innebörden.

Ni är faktiskt julgröten.

Det är våra möten med er som är den energi vi lever på nu när sommaren övergår till höst. Under de mörka månaderna kommer vi att bakom kulisserna fortsätta vårt arbete med biografen genom upprustning, utvärdering och planering. Julgröten är vår näringskälla för vårt jobb på distans när biografen är stängd, vi känner oss mätta och tillfreds med den tid som varit och blickar med glädje fram emot nästa gång vi ses. Julgröten är en fantastisk vitaminkick med långvarig verkan och för oss räcker den ända fram till nästa sommar.

Ni är vår vitaminkick och näringskälla inför vintern. Helt enkelt: ni är julgröten. (Fast ändå omåttligt mer färgglada och levande än en grådassig tallrik med gryn.)

Vi är så otroligt glada för denna sommar. Det har varit en ynnest att få träffa er alla, ni har på många sätt gjort starka intryck på oss som arbetar på biografen – vi tänker med glädje på alla underbara möten vi haft och på er entusiasm över vår verksamhet. Vi är lika entusiastiska över er närvaro, ni har varit många hos oss denna säsong och vi älskar att ni tar er tid att avnjuta en biofilm mitt i sommaren i ladan på ön.

Efter dagens säsongsavslutning är vi dock tillbaka en sväng under under Fårönatta då vi kommer att visa Jane Magnussons dokumentär Hasse & Tage – En kärlekshistoria. Så kanske ses vi igen redan lördag 21 september. I annat fall så ses vi nästa sommar!